Egészséges mindennapok

Pilisborosjenő

I Táv hossza: 4.7 km
Szintkülönbség: ~270m
Nehézségi szint: könnyű, akár kisgyerekkel is megtehető

3. túránkra nővérem is velünk tartott pár hónapos kislányával, így egy könnyedebb túraútvonalat szemeltünk ki. A tökéletes választás egy közel 5 km-es kör Pilisborosjenőről indulva. Ahogy már kezdünk hozzászokni a dologhoz, most sem sikerült az eredetileg betervezett útvonalat végig járnunk, annál kicsivel kisebb kört mentünk, de a jó hangulat nem maradt el. A kilátás a hegyről csodálatos, és minket még az odalátogató tömeg sem zavart, mert reggel 9-kor már kezdtük is az utunkat. A talaj néhol eléggé felázott az előző napi esőzések miatt, de ez sem szeghette kedvünket.

A túra első kilométere mezők mentén halad. Lovastanya, és levendulamező is van itt, rendkívül élvezetes látvány a gyerekek számára is. Amint beérünk az erdős részre egy négyes elágazáshoz jutunk. Itt mi a hegyre felvezető útvonalat választottuk, itt találtuk magunkat szembe a legnagyobb sártengerrel. A legtöbbeknek a célpontja az Egri vár másolata, ami pont a másik irány. A felfele vezető zöld sávos jelzés felé nem sokan kanyarodnak le.

Eredetileg hosszabban akartunk felfele haladni, végül azonban a sár és a hason cipelt kisbaba miatt rövidebbre fogtuk a kis körünket.

Többet nem is nagyon lehet mondani erről a helyről, beszéljenek inkább a képek!

Szabadon a Szabadban az EgészFincsi csapatával!