Sós receptek

Vegán sós ropogós

Azt hiszem abban mindenki egyet ért, hogy a sok édes finomság mellett a karácsony elengedhetetlen kellékei a sós sütemények is. Ma egy nagyon gyorsan elkészíthető, vegán változattal érkeztünk.

Ez a recept szinte elronthatatlan, a díszítésként használt magok és a benne lévő tofu ízesítése miatt pedig személyre szabhatjuk az ízvilágát! A variációk szinte végtelenek, mi most az egyik kedvencünket hoztuk el. Ha elsőre furcsának tűnne a recept, de a te étrendedbe belefér minden összetevő, akkor azt javasoljuk mindenképp adj neki egy esélyt, garantáltan abbahagyhatatlan ropogtatnivaló!

Hozzávalók:

  • 125 gramm tofu (Lidl-marinát)
  • 125 gramm margarin
  • 75 gramm tejleskiőrlésű búzaliszt
  • 75 gramm zabliszt
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • szezámmag, napraforgómag a díszítéshez

Elkészítés:

  • A tofut turmixgéppel vagy villával összetörjük/ pépesítjük.
  • A szobahőmérsékletű margarint felkockázzuk és összedolgozzuk a tofuval, a sóval és borssal.
  • Kézzel beledolgozzuk a lisztet, ameddig egy könnyen formázható labdát kapunk.
  • Lisztezett deszkán kb 1cm vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk a magokkal és újra átmegyünk rajta a sodrófával, hogy a magok kissé belenyomódjanak a tésztába.
  • Éles késsel rudakat vagy négyzeteket formálunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  • 180 C°-os sütőben 25 perc alatt készre sütjük!

Egészségesen is finomat!