Receptek,  Sós receptek

Mogyi-pogi

Ha van otthon egy kevés megmaradt mogyoróvaj és már nem tudjátok mit kezdjetek vele, itt a mi megoldásunk. Süssetek belőle pogácsát! Tudjuk, érdekesen hangzik, de a mogyoró különleges íze fantasztikus élmént ad hozzá a pogácsához. Ráadásul ennek a receptnek köszönhetően az eredeti pogácsa állagot is el tudjátok érni, csupa egészséges, mentes hozzávalókból.


Hozzávalók:

  • 200 graam teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 150 gramm kókuszzsír
  • 50 gramm mentes mogyoróvaj
  • 2 dl kókuszjoghurt
  • csipet só
  • kihagyható: tetejére 1 tojás


Elkészítés:

  • A kókuszzsírt megolvasztjuk.
  • A hozzávalókat kivétel nélkül összegyúrjuk, egész addig, amíg teljesen el nem válik az edény falától a tészta.
  • Néhány órát pihentetjük a hűtőben.
  • Kivétel után újra átgyúrjuk.
  • Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd félbe hajtjuk.
  • Ezt megismételjük háromszor.
  • Szaggatás előtt a tészta tetejét bemintázzuk/barázdázzuk.
  • A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  • Kis méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és opcionálisan egy felvert tojással a tetejét megkenjük.
  • Nagyjából 20-30 percig – aranybarnára sütjük.

Egészségesen is finomat!