Pisztácia-krémes Gofri
Igen, jól olvastátok! Ez a gofri nem csak kókuszliszttel készült (ettől pedig gluténmentes és rendkívül alacsony a szénidráttartalma, de feldobtuk a receptet egy kis házi pisztáciakrémmel is. Szabaduljon el a fantáziátok és használjatok nyugodtan bármilyen hasonló olajos magvat. A legjobb ha magatoknak készítitek otthon a krémet, de természetesen használhattok boltban vásárolt alapanyagot is. Rendkívül jól feldobhatja a napotokat egy ilyen finomság.
Hozzávalók:
- 5 darab tojás
- 40 gramm kókuszliszt
- 30 gramm eritrit
- szódabikarbóna
- vanília aroma
- 60 gramm kókuszzsír
- 60 gramm cukormentes növényitej
- 60 gramm pisztáciakrém
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük.
- Egy másik tálban minden más hozzávalót simára keverjük.
- Óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjéket is a tésztánkba.
- A tésztát állni hagyjuk 15-20 percig, hogy a kókuszliszt kicsit magába szívja a nedvességet.
- Sütés előtt (minden darabnál) kenjük ki a gofrisütőnket vékonyan kókuszzsírral, hogy a tészta ne ragadjon bele.
- Sütésnél legyünk óvatosak, mert a gluténmentes lisztek könnyedebb tésztát eredményeznek, így sokkal puhábbak, és omlósabbak a kész gofrik is.
Egészségesen is finomat!