Receptek

Zablinzer

Újabb linzer átalakítással készültünk nektek. Nálunk mostanában ez az új nagy kedvenc. Rendszeresen készítem itthon, nem csak mert nagyon egyszerű, de baromi gyorsan el is fogy minden alkalommal. Nem lehet megmondani a különbséget a eredetihez képest, pedig továbbra is mentes édességről beszélünk.

A korábbi linzer receptünket itt találod:



Hozzávalók:

  • 150 gramm gluténmentes zabpehelyliszt
  • 100 gramm vegán margarin
  • 50 gramm eritrit
  • tölteléknek: cukormentes lekvár, vagy nutella


Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  • A száraz hozzávalókat elkeverjük egy tálban.
  • Kézzel hozzágyúrjuk a szobahőmérsékletű margarint.
  • Ha nem szeretnénk egyből elkészíteni, hűtőben pár napig eláll nyersen is a tésztánk. (Ez esetben elkészítés előtt 1-2 órával vegyük kia hűtőbő szobahőmérsékletre).
  • Lisztezett elületen nyújtsuk ki, majd ízlés szerinti méretűre/formájúra szaggassuk ki tésztánkat.
  • Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • 15 percig süssük.
  • Sütés után várjuk meg, míg kihűlnek. Melegen még nagyon puhák, és könnyen összetörnek kezünkben.
  • Kettessével tapasszuk őket össze a választott töltelékünkkel.

Egészségesen is finomat!