Tepertős pogácsa
A tepertő nem kimondottan egy diétás étel… épp ezért sokan csak évente 1-2 alkalommal engedhetjük meg magunknak, hogy kicsit kilépve a diétából efféle ételt fogyasszunk. Mégis mikor máskor lehetnénk engedékenyebbek magunkkal, mint az ünnepek tájékán? Épp ezért hoztuk el nektek, ezt a “csalósüteményt”. Természtesen továbbra is teljeskiőrlésű, cukor- és tejmentes finomságról beszélünk, így épp csak egy kicsit csalunk.
Hozzávalók:
- 250 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
- 50 milliliter cukormentes növényitej
- 10 gramm friss élesztő
- 1 tojás + 1 sárgája a kenéshez
- 100 gramm töpörtyű
- 70 gramm olvasztott kókuszzsír
- 50 gramm Vegaföl
- só
- bors
Elkészítés:
- A növényi tejet meglangyosítjuk, és hozzáadunk 1 kiskanál lisztet (a tésztába ennyivel kevesebbet használunk majd), és az élesztőt.
- Apróra daráljuk a töpörtyűt, és megolvasztjuk a kókuszzsírt.
- A liszthez hozzáadunk mindent, és kézzel jól átgyúrjuk.
- Rövid pihentetés után lisztezett felületen kinyújtjuk, majd 3-szor meghajtjuk, és újra pihenni hagyjuk pár percig.
- Újra kinyújtjuk a tésztát, immár a kívánt vastagságúra, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
- Előmelegítjük a sütpt 180°C-ra.
- A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és tetejüket megkenjük tojássárgájával.
- 30 percig sütjük.
Egészségesen is finomat!
Egy hozzászólás
Visszajelzés: