Málnás Sütinyalóka
Vagy ahogy külföldön ismerik, Cake-pop. Esküvőre mostanában nagy divat ez a sütemény, de gyerekzsúrok, vagy nem-bejelentő bulik állandó dísze is. Nagyon ritka ugyanakkor, hogy ezt a fantasztikus süteményt mentes verzióban megkaphatjátok, ezért megmutatjuk a mi receptünket, ami nagy népszerűségnek örvend köreinkben. Nem rég egy családi esküvőre is készítettük vendégváró ajándék képp.
Hozzávalók: (10 db)
- 20 gramm kakaópor
- 70 gramm eritrit
- 100 gramm teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 50 gramm zabpehelyliszt
- 1 tojás
- szódabikarbóna
- 70 gramm olvasztott kókuszzsír
- 50 milliliter kókuszjoghurt
- 1 deciliter forró víz
- vaníliaaroma
- 75-100 gramm málna (akár fagyasztott)
- 3-4 tábla cukormentes fehércsokoládé
- Díszítő elemek
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
- A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük.
- Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és homogén masszává keverjük.
- Enyhén kiolajozott tepsibe öntjük, és egyenletessé simítjuk.
- Nagyjából 15 percig sütjük.
- Néhány percig pihentetjük, hogy ne legyen tűzforró a tészta, de ne várjuk meg míg teljesen kihűl: tiszta kézzel szaggassuk morzsásra egy mély keverőtálba.
- A málnát pürésítsük, majd gyúrjuk a kiszaggatott tésztához.
- Gömböket gyúrunk, és csokit olvasztunk.
- Bevonjuk a csokival, és ízlés alapján díszítjük.
Egészségesen is finomat!