Receptek,  Édes receptek

Bounty szelet

Az utóbbi időben hihetetlenül kívánom a kókuszt, és a kókuszos süteményeket. Egyértelmű volt tehát, hogy be kell iktassak egy bounty szeletet a sütemények közé. Célszerű még a hűtés előtt felszeletelni, hogy a tetején a csoki ne töredezzen meg, de egyébként egy nagyon egyszerű, és rendkívül finom desszert.

Különösen ajánlom a meleg napokra, hiszen nem kell hozzá sütőt bekapcsolni, és a hűtőből kivéve jól is esik elfogyasztani egy-egy szeletet a hőségben.


Hozzávalók:

  • 3 deciliter cukormentes zabital
  • 100 gramm növényi margarin
  • 50 gramm eritrit
  • 40 gramm kókuszliszt
  • 120 gramm kókuszreszelék
  • 75 gramm mentes étcsokoládé
  • 2 evőkanál kókuszzsír


Elkészítés:

  • A tejet feltesszük főni a margarinnal és az eritrittel.
  • Amikor a margarin már teljesen elolvadt belekeverjük a kókuszlisztet, és folymatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg el nem kezd besűrűsödni.
  • Belekeverjük a kókuszreszeléket is.
  • Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a még meleg kókusz réteget.
  • Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  • A csokit felolvasztjuk a kókuszzsírral, és a kókuszos réteg tetejére kenjük.
  • Szeletelés után hűtőben tároljuk.

Egészségesen is finomat!