Receptek,  Édes receptek

Mini kakaóscsiga

Ha vendégek érkeznek, tökéletes választás a gyors, kelesztés nélküli, apró kakaóscsiga receptünk. A mini csigák nem csak finomak, de egészségesen is, így nem kell attól sem tartani, ha véletlen 1-2 darabbal több lecsúszott belőle.


Hozzávalók:

  • 450 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 10 gramm szódabikarbóna
  • 50 gramm poreritrit
  • 325 milliliter mentes zabital
  • 120 gramm növényi margarin
  • 1 csipet só
  • 2 darab tojássárgája
  • 5 evőkanál kakaópor


Elkészítés:

  • A lisztet, szódabikarbónát és a sót összekeverjük.
  • Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a zabitalt, majd egy villa segítségével nyúlósabb, ragadósabb (de mindenképp összeálló) tésztává gyúrjuk.
  • A margarint felolvasztjuk, majd a porcukrot és a kakaóport elkeverjük benne, míg teljesen fel nem oldódik.
  • Bőven lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát minél vékonyabbra, és vastagon megkenjük a kakaós margarinnal, majd egyik oldalánál feltekerjük.
  • A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.
  • Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  • A feltekert tésztát 1-2 ujjnyi vastag tekercsekre vágjuk, és elhelyezzük őket a tepsiben. Sütés közben ugyan megdagadnak, de nem kell őket túl nagy távolságokra pakolni.
  • 15-20 perc alatt készre sütjük őket, édesebb szájúaknak pedig poreritrittel megszórva tálaljuk.

Egészségesen is finomat!