Mini kakaóscsiga
Ha vendégek érkeznek, tökéletes választás a gyors, kelesztés nélküli, apró kakaóscsiga receptünk. A mini csigák nem csak finomak, de egészségesen is, így nem kell attól sem tartani, ha véletlen 1-2 darabbal több lecsúszott belőle.
Hozzávalók:
- 450 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
- 10 gramm szódabikarbóna
- 50 gramm poreritrit
- 325 milliliter mentes zabital
- 120 gramm növényi margarin
- 1 csipet só
- 2 darab tojássárgája
- 5 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
- A lisztet, szódabikarbónát és a sót összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a zabitalt, majd egy villa segítségével nyúlósabb, ragadósabb (de mindenképp összeálló) tésztává gyúrjuk.
- A margarint felolvasztjuk, majd a porcukrot és a kakaóport elkeverjük benne, míg teljesen fel nem oldódik.
- Bőven lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát minél vékonyabbra, és vastagon megkenjük a kakaós margarinnal, majd egyik oldalánál feltekerjük.
- A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A feltekert tésztát 1-2 ujjnyi vastag tekercsekre vágjuk, és elhelyezzük őket a tepsiben. Sütés közben ugyan megdagadnak, de nem kell őket túl nagy távolságokra pakolni.
- 15-20 perc alatt készre sütjük őket, édesebb szájúaknak pedig poreritrittel megszórva tálaljuk.
Egészségesen is finomat!