Receptek,  Édes receptek

Kesukifli

Kicsit talán a natúr hókifli emlékét idézi meg, ez a kesudiós finomság. A kesudió rendkívül egészséges, és jó alapanyag a sütéshez, mégis sokkal kevesebbet használjuk, mint például a diót. Javaslom, ha egyébként szereted ezeknek a magvaknak az ízét, mindenképp próbáljátok ki ezt az egyszerű süteményt.


Hozzávalók:

  • 100 gramm kesudió
  • 150 gramm zabpehely
  • 50 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 50 gramm eritrit
  • 75 gramm kókuszzsír
  • 50 milliliter víz


Elkészítés:

  • Asütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  • A kesudiót ledaráljuk, de csak annyira, hogy az olaj még ne csapódjon ki belőle (nem krémet készítünk!).
  • A többi száraz hozzávalóval elkeverjük.
  • A kókuszzsírt megolvasztjuk és a vízzel együtt a száraz hozzávalókhoz adjuk.
  • Egy elég morzsalékos tésztát kapunk, de ez nem probléma.
  • Kézzel kis kifli formákat gyúrunk belőlük, óvatosan dolgozzunk vele, mert könnyen szétesik még ilyenkor.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
  • 15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés után mindenképp meg kell várni, hogy teljesen kihűljenek a kiflik még a tepsiben, különben könnyen szétesnek.

Egészségesen is finomat!