Kesukifli
Kicsit talán a natúr hókifli emlékét idézi meg, ez a kesudiós finomság. A kesudió rendkívül egészséges, és jó alapanyag a sütéshez, mégis sokkal kevesebbet használjuk, mint például a diót. Javaslom, ha egyébként szereted ezeknek a magvaknak az ízét, mindenképp próbáljátok ki ezt az egyszerű süteményt.
Hozzávalók:
- 100 gramm kesudió
- 150 gramm zabpehely
- 50 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
- 50 gramm eritrit
- 75 gramm kókuszzsír
- 50 milliliter víz
Elkészítés:
- Asütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A kesudiót ledaráljuk, de csak annyira, hogy az olaj még ne csapódjon ki belőle (nem krémet készítünk!).
- A többi száraz hozzávalóval elkeverjük.
- A kókuszzsírt megolvasztjuk és a vízzel együtt a száraz hozzávalókhoz adjuk.
- Egy elég morzsalékos tésztát kapunk, de ez nem probléma.
- Kézzel kis kifli formákat gyúrunk belőlük, óvatosan dolgozzunk vele, mert könnyen szétesik még ilyenkor.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
- 15 perc alatt készre sütjük.
- Sütés után mindenképp meg kell várni, hogy teljesen kihűljenek a kiflik még a tepsiben, különben könnyen szétesnek.
Egészségesen is finomat!