Almás-fahéjas csiga
A legjobb desszert, amit ősszel elkészíthetünk a faéjas csiga almával feldobott változata. Isteni illatokkal tölti meg otthonunkat, és általában még melegen elfogy. Célszerű lehet rögtön nagyobb adaggal indítani.
Hozzávalók:
- 400 gramm graham búzaliszt
- 100 gramm sima búzaliszt
- 10 gramm eritrit
- 250 gramm cukormentes kókusztej
- 50 gramm olvasztott kókuszzsír
- 25 gramm élesztő
- 100 gramm alma
- 70 gramm eritrit
- fahéj
Elkészítés:
- Megmelegítjük a kókusztejet, kókuszzsírt, és elkeverjük benne az eritritet valamint az élesztőt.
- A liszteket egy tálba kimérjük.
- Ha feloldódott az élesztő, a folyékony keveréket hozzáöntjük a lisztekhez.
- Homogén tésztát gyúrunk belőle, majd kis időre letakarva félre rakjuk.
- Az almát meghmozzuk, és pürésítjük.
- Az eritritet por állagúvá daráljuk, majd a fahéjjal ízesítjük.
- A tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk.
- A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.
- Az almapürével megkenjük egyenletesen a kinyújtott tésztát.
- Megszúrjuk vastagon a fahéjas eritrittel.
- Hosszabbik oldala mentén feltekerjük, majd kisebb csigákra vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
- 15-20 perc alatt készre sütjük.
Egészségesen is finomat!