Receptek,  Édes receptek

Mogyoróvajas banánkenyér

A banánkenyérnek ezer arca létezik, és mi most egy újabb változatot hoztunk el Nektek! Ezúttal a banán mellett az egyik fő összetevő a mogyoróvaj, amik remekül illenek egymáshoz. Mindenképpen megér egy próbát! 🙂
Ha kisütöm este ezt a finomságot, alig várom a reggelt, hogy a kávém mellé vágjak egy szelet banánkenyeret. Tökéletesen indul tőle a nap az biztos! 😀

Korábban már megosztottuk a csokis- diós verzió receptjét, ezt itt a bejegyzés alatt vagy a receptjeink között visszakeresve megtaláljátok. Válasszátok ki, hogy melyik az ízlésetekhez, étrendetekhez passzolóbb és készítsétek el akár az egyik, akár mindkét változatot!

Hozzávalók:

  • 3 db érett banán (+1 díszítésnek)
  • 225 gramm búza finomliszt
  • 25 gramm Fiber Fin (humanna.eu)
  • fél csomag sütőpor
  • 50 gramm darált dió
  • 50 gramm mogyoróvaj
  • 60 gramm eritrit
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 2 dl víz/növényi tej
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 csipet só
  • vanília aroma

Elkészítés:

  • Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
  • Egy villával összetörjük a banánokat és hozzá keverjük az összes folyékony hozzávalót: a vizet, az olajat, a vanília aromát és a mogyoróvajat.
  • Egy másik tálban jól elkeverjük az összes száraz alapanyagot.
  • Majd a két részt csomómentesre keverjük egymással.
  • Szilikonos vagy sütőpapírral bélelt kenyér formába kanalazzuk a masszát.
  • Ha szeretnénk díszíteni, akkor egy banánt felkarikázunk, és a szeletekkel kirakjuk a tészta tetejét.
  • Légkeveréses sütőben 55 perc alatt készre sütjük.
  • Ha kissé kihűlt, már szeletelhetjük is.
  • Lekvárral, mogyoróvajjal, mogyorókrémmel vagy magában is fogyaszthatjuk.

Korábbi, csokis-diós banánkenyér receptünk:

Egészségesen is finomat!