Narancs lekváros zabkeksz
Az egyik leggyorsabban összeüthető vegán finomság véleményem szerint a zabkeksz. Ízesítésben lehet bátran kreatívnak lenni, kísérletezni.
Az oldalon is találtok többféle receptet már! 🙂
Ez a recept is azután született meg a fejemben, hogy benéztem a hűtőszekrénybe alapanyagok után kutatva. Csak azt tudtam, hogy valami gyors édességet szeretnék összedobni. Ekkor jött velem szembe a nemrég vásárolt szénhidrátcsökkentett narancslekvár, és nem volt kérdés, hogy ezt használom fel. Az eredményt nagyon szerettük, remélem Ti is kipróbáljátok majd! 🙂
Szerintem bármilyen más lekvárral is működhet a recept, legyetek bátrak és kreatívak. 😀
Hozzávalók: (kb 18 db kekszhez)
- 100 gramm apró szemű zabpehely
- 100 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 lenmag tojás (1ek őrölt lenmag + 3ek víz)
- 1 tk sütőpor
- 40 gramm kókuszolaj
- 40 gramm eritrit
- 80 gramm narancslekvár (más lekvárral is helyettesíthető)
- 0,5 dl növényi tej
- fél tk fehéj
- 50 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra.
- Elkészítjük a lenmagtojást: belekeverjük a lenmagot a vízbe és 5 percig állni hagyjuk.
- A száraz hozzávalókat a csoki kivételével egy tálba tesszük, és jól elkeverjük.
- A száraz keverékhez hozzá adjuk az olvasztott kókuszolajat, a narancs lekvárt, a növényi tejet és a lenmagtojást is.
- Alaposan elkeverjük az egészet.
- Végül hozzá forgatjuk az apróra vágott csokoládét is.
- Nedves kézzel diónyi golyókat formálunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Ellapítjuk őket, és figyeljünk rá, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz.
- Előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük őket.
Egészségesen is finomat! 🙂