A tökéletes diétás piskóta
Ez a piskóta nálunk egy aduász. Szinte semmi szénhidrátot nem tartalmaz, gluténmentes, cukormentes. Egyedül a vegán életmódba nem illeszthető be. Ha a ti étrednetekbe beilleszthető nagyon ajánljuk a kipróbálását. Lekvárral, gyümölcsszósszal, mogyorókrémmel isteni, de akár süteményalapnak is felhasználhatjuk.
Azt pedig még nem is említettem, hogy az alap recepthez mindössze 3 hozzávalóra van szükségünk. Innentől úgy variálja mindenki, ahogyan csak szeretné.
Hozzávalók:
- 4 darab közepes tojás
- 30 gramm kókuszliszt
- 50 gramm eritrit
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A tojásokat egyben a legmagasabb fokozaton elektromos habverővel 5-10 percig verjük. Ezzel egy jó habos állagot fogunk kapni. Nem lesz felvert fehérje keménységű, de hasonlítani kell ahhoz, mintha a felvert fehérjébe belekevernénk a sárgáját.
- Hozzáadjuk a lisztet és az eritritet, és tovább keverjük a habverővel. Néhány kör-körös mozdulat elég lesz.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Én ehhez a mennyiséghez egy kisebb tepsit szoktam használni, melyből 5 ilyen méretű kockát tudok vágni.
- Kb 30 percig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
Egészségesen is finomat!