Citromos keksz
Egy igazán frissítő tavaszi vegán recepttel érkeztünk Nektek!
Mi nagyon szeretjük a különböző kekszeket, könnyen szállíthatóak, változatosan elkészíthetőek és nincs olyan alkalom, ahol ne állnák meg a helyüket! 🙂
Ez a citromos változat újdonság volt nekünk is, de azonnal bele szerettünk az ízvilágba. Csak ajánlani tudjuk!
És akinek ezek a hozzávalók nem férnek bele a diétájukba se aggódjanak, kísérletezés alatt van egy “egészségesebb” változat is. 😀
Hozzávalók:
- 300 gramm búzaliszt
- 150 gramm margarin (szobahőmérsékletű!)
- 100 gramm cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kk sütőpor
- 1 bio citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- díszítéshez: étcsokoládé
Elkészítés:
- Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a puha, szobahőmérsékletű margarinnal elkezdjük morzsolni, összedolgozni a tésztát.
- Ha már kezd homogénné válni a tészta hozzáadjuk a citrom héját és a citrom levet is.
- Fontos, hogy a citromlé mennyisége változhat a citrom méretétől függően.
- Egy jól gyúrható, puha tésztát kell kapnunk.
- Ha időnk engedi fél órát pihentessük hűtőben a tésztát.
- Ezután melegítsük elő a sütőt 175 C°-ra.
- A tésztából apró golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és vagy a kezünk vagy egy pohár segítségével kilapítjuk őket.
- 15 perc alatt készre sütjük. Langyosan még puhának tűnhet, de ne ijedjünk meg, amint kihűlt tökéletes állagú lesz! 🙂
- Bónuszként olvasztott étcsokival díszíthetjük.
Egészségesen is finomat!