Receptek,  Édes receptek

Blondies

Blondies avagy szőke brownie. Nagy népszerűségnek örvend külföldön ez a sütemény. A különböző közösségi oldalakat ellepte ez a sütemény. Összetételében kakaó nélküli brownie, de ízében ez teljesen kiütközik. A két sütemény fantasztikusan mutat egymás mellett is, így ha egy hétvégi összejövetelre készítenétek, javaslom mindkettő receptünket.



Hozzávalók:

  • 70 gramm eritrit
  • 100 gramm teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 50 gramm zabpehelyliszt
  • 1 tojás
  • szódabikarbóna
  • 70 gramm olvasztott kókuszzsír
  • 50 milliliter kókuszjoghurt
  • 1 deciliter forró víz
  • vaníliaaroma
  • 1 tábla cukormentes étcsoki



Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
  • A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük.
  • Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és homogén masszává keverjük.
  • Végül belekeverjük a felaprított étcsokoládé felét.
  • Enyhén kiolajozott tepsibe öntjük, és egyenletessé simítjuk.
  • Az étcsokoládé másik felével pedig egyenletesen megszórjuk a tetejét.
  • Nagyjából 15-20 percig sütjük.

Egészségesen is finomat!

A mi brownie receptünket pedig “Csokikenyér” néven megtaláljátok ezen a linken: