Vegán túrós palacsinta
Mindig is nagy palacsintás voltam, és az abszolút kedvencem a túró töltelékes volt.
Amikor vegán lettem nagyon sajnáltam, hogy erről le kellett mondanom. Azonban hamar rájöttem, hogy mint szinte mindent, ezt is tökéletesen lehet helyettesíteni. Nem mondom, hogy elsőre sikerült a legjobb receptet megtalálnom, kellett egy kis tapasztalat és próbálkozás..
De tökéletesítettem a receptet és elhoztam nektek azt, ami nekem a legjobban bevált!
Remélem nektek is ízleni fog a végeredmény! 🙂
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 200 gramm búza finomliszt
- 70 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
- 30 gramm FiberFin rost (liszttel helyettesíthető)
- fél tk só
- 200 gramm mandulatej
- 600 gramm buborékos/sima víz
- 1 ek olaj
Vegán túrókrém:
- 200 gramm köles
- 2 ek – kb 30 gramm eritrit
- 200 gramm növényi tej + kb 1 dl
- 400 gramm víz
- 1 bio citrom reszelt héja és leve
- 50 gramm mazsola (opcionális)
Elkészítés:
- A palacsintához össze keverjük a száraz hozzávalókat, majd apránként, egy habverő segítségével csomómentesre keverjük a folyadékokkal.
- Tapadásmentes serpenyőben olaj nélkül sütjük ki őket, egy palacsinta kb. 3/4 merőkanál tészta.
- A krémhez a kölest ha időnk engedi, 1-2 órával felhasználás előtt beáztatjuk vízbe.
- Majd az idő letelte után alaposan átmossuk és a vízben feltesszük alacsony lángon főni.
- Ha elfőtte a vizet, felöntjük a növényi tejjel és a citromlével, hozzáadjuk az édesítőszert, majd puhára főzzük.
- Végül bele keverjük a citrom héját és a mazsolát.
- Ha kihűlt bele töltjük a palacsintákba a vegán túrókrémet.