Mogyorós-kávés muffin
Ahogy a kávészünet menüpont alatt is olvashatjátok, párommal nagy kávé rajongók vagyunk. Bár a betegségem óta én visszább vettem a koffein fogyasztásból, néha-néha nagyon jól tud esni egy kávé. Ugyanakkor a kávé nagyon jó alapanyagként szolgál egy finom muffin elkészítéséhez, amit még egy kicsit feldob a mogyoró íze.
Természetesen mogyoró nélkül is elkészíthetjük ezt a süteményt, ebben az esetben használjunk egy kicsivel több lisztet, vagy akár más darált magvat is adhatunk a recepthez, amiről úgy gondoljuk passzol a kávé kesernyés ízéhez. Aki édesebben fogyasztja kávéját is, javaslom több eritritet használjon, vagy a kész muffint mentes mogyorókrémmel egye, mert ez a recept alapján egy erőteljes kávé-íz fog uralkodni süteményünkben.
Hozzávalók:
- 70 gramm olvasztott kókuszzsír
- 2 tojás
- 15 gramm eritirt
- 200 gramm teljeskiőrlésű zabpehelyliszt
- 50 gramm finomra darált pörkölt törökmogyoró
- szódabikarbóna
- 2 kiskanál instant kávépor
- 2 dl zabtejszín
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
- A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgájához hozzáadjuk a kókuszzsírt, eritritet és a tejszínt, majd egynemű masszává keverjük.
- A száraz hozzávalókat kézi habverővel belekeverjük a sárgáját tartalmazó masszába, majd két részletben hozáforgatjuk a fehérje habját is.
- Muffinpapírral bélelt sütőformába töltjük a tésztánkat.
- Kb 20 percig sütjük, míg tűpróbára már nem ragad a tésztánk a fogpiszkálóra.
Egészségesen is finomat!