Recipes,  Sweets

Diós keksz

Elérkezett december 3. napja és ezzel együtt elhoztuk nektek az adventi süti kalendáriumunk harmadik receptjét! Egy szuper gyorsan elkészíthető, csokis-diós keksz a mai édesség. Tökéletes lehet a reggeli kávé mellé fogyasztva, vagy akár vendégváró falatnak is.

Hozzávalók: (24 db kekszhez)

  • 150 gramm zabpehelyliszt
  • 50 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 80 gramm eritrit
  • 1 tk. sütőpor
  • 100 gramm darált dió
  • 90 gramm növényi zsiradék (én kókuszolajat használtam)
  • 0,5 dl folyadék (növényi tej/ víz)
  • fél tábla étcsokoládé

Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítjük 175C°-ra.
  • A száraz hozzávalókat – a csokoládé kivételével – egy tálba tesszük és elkeverjük.
  • A kókuszolajat felolvasztjuk, és a növényi tejjel együtt a száraz keverékhez öntjük. Alaposan elkeverjük, ameddig teljesen össze nem áll a tészta.
  • Ezután dió nagyságú golyókat formálunk a masszából, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és kézzel kissé lelapítjuk.
  • 175 C°-on légkeveréses sütőben 12 perc alatt megütjük őket. Ha letelt az idő, hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket. Melegen még puhák és törékenyek lehetnek.
  • Ezután felolvasztjuk az étcsokoládét, és a kekszeket ezzel díszítjük!

Egészségesen is finomat!