Recipes,  Sweets

Gránátalmás-csokis piskóta

Ez a mennyei sütemény garantáltan feldobja a leghidegebb téli napokat is! A puha piskóta, a roppanós gránátalma magok és az olvadós étcsokoládé tökéletes összhangban van egymással!

A recept teljesen vegán, hiszen a tojás helyettesítésére egy szuper megoldást használtunk! Ez pedig a lenmag tojás. Elsőre lehet, hogy érdekesen hangzik, de ez egy bevált praktika a süteményekben való tojás helyettesítésére. A receptnél pontosan leírjuk, hogyan is készül.

Hozzávalók:

  • 0,5 bögre teljeskiőrlésű búzalisz
  • 0,5 bögre búza finomliszt
  • 0,5 bögre eritrit
  • fél csomag sütőpor
  • 1 tk. fahéj
  • 1,5 dl növényi tej (én mandulát használtam, de bármelyik jó lehet)
  • 1 dl növényi zsiradék (kókuszolaj/ tejmentes margarin)
  • 1 “lenmag tojás” (1ek őrölt lenmag 3ek vízzel elkeverve és 5 percig pihentetve)
  • 1 kisebb gránátalma
  • 30-40 gramm étcsokoládék

Elkészítés:

  • Első lépésként elkészítjük a “lenmag tojást”. Ehhez összekeverjük az őrölt lenmagot a vízzel és félre tesszük kb. 5 percet pihenni, hogy bezselésedjen.
  • Előmelegítjük a sütőt 180 C°- ra.
  • Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzá adjuk a zsiradékot, a növényi tejet és a “lenmag tojást” is és alaposan össze dolgozzuk.
  • Kb. 18 cm átmérőjű tortaformába töltjük a masszát, és a tetejét megszórjuk a gránátalma magokkal és a darabokra tört étcsokoládéval.
  • 35 perc alatt készre sütjük.

Egészségesen is finomat!