Gránátalmás-csokis piskóta
Ez a mennyei sütemény garantáltan feldobja a leghidegebb téli napokat is! A puha piskóta, a roppanós gránátalma magok és az olvadós étcsokoládé tökéletes összhangban van egymással!
A recept teljesen vegán, hiszen a tojás helyettesítésére egy szuper megoldást használtunk! Ez pedig a lenmag tojás. Elsőre lehet, hogy érdekesen hangzik, de ez egy bevált praktika a süteményekben való tojás helyettesítésére. A receptnél pontosan leírjuk, hogyan is készül.
Hozzávalók:
- 0,5 bögre teljeskiőrlésű búzalisz
- 0,5 bögre búza finomliszt
- 0,5 bögre eritrit
- fél csomag sütőpor
- 1 tk. fahéj
- 1,5 dl növényi tej (én mandulát használtam, de bármelyik jó lehet)
- 1 dl növényi zsiradék (kókuszolaj/ tejmentes margarin)
- 1 “lenmag tojás” (1ek őrölt lenmag 3ek vízzel elkeverve és 5 percig pihentetve)
- 1 kisebb gránátalma
- 30-40 gramm étcsokoládék
Elkészítés:
- Első lépésként elkészítjük a “lenmag tojást”. Ehhez összekeverjük az őrölt lenmagot a vízzel és félre tesszük kb. 5 percet pihenni, hogy bezselésedjen.
- Előmelegítjük a sütőt 180 C°- ra.
- Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzá adjuk a zsiradékot, a növényi tejet és a “lenmag tojást” is és alaposan össze dolgozzuk.
- Kb. 18 cm átmérőjű tortaformába töltjük a masszát, és a tetejét megszórjuk a gránátalma magokkal és a darabokra tört étcsokoládéval.
- 35 perc alatt készre sütjük.
Egészségesen is finomat!