Vegán banános brownie
Adventi receptjeink sorát egy nagyon csokis, banános brownieval folytatjuk, ami tökéletes választás lehet, egy hideg téli napokon való bekuckózáshoz. Fontos kiemelni, hogy a receptünk nem tekinthető cukormentesnek, hiszen a benne lévő banán miatt, természetesen előforduló gyümölcscukrot tartalmaz.
Hozzávalók:
- 200 gramm zabliszt
- 100 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
- 4 ek. kakópor
- 90 gramm eritrit
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- fél tk. fahéj
- 3 érett banán
- 35 gramm kókuszolaj
- 2,5 dl rizstej
- 100-125 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 175 C° -ra.
- Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat.
- A banánokat villával pépesítjük, majd hozzákeverjük az olvasztott kókuszolajat és a növényi tejet. Ezután a száraz és nedves hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.
- Az étcsokoládét apróra vágjuk, és a felét beleforgatjuk a masszánkba.
- Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe elegyengetjük a tésztát, és a tetejét megszórom az aprított étcsokoládé másik felével.
- Az előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
- Sütés után, díszítésképpen szeletelt mandulával opcionálisan megszórhatjuk.
Egészségesen is fonomat!