Vegán sós ropogós
Azt hiszem abban mindenki egyet ért, hogy a sok édes finomság mellett a karácsony elengedhetetlen kellékei a sós sütemények is. Ma egy nagyon gyorsan elkészíthető, vegán változattal érkeztünk.
Ez a recept szinte elronthatatlan, a díszítésként használt magok és a benne lévő tofu ízesítése miatt pedig személyre szabhatjuk az ízvilágát! A variációk szinte végtelenek, mi most az egyik kedvencünket hoztuk el. Ha elsőre furcsának tűnne a recept, de a te étrendedbe belefér minden összetevő, akkor azt javasoljuk mindenképp adj neki egy esélyt, garantáltan abbahagyhatatlan ropogtatnivaló!
Hozzávalók:
- 125 gramm tofu (Lidl-marinát)
- 125 gramm margarin
- 75 gramm tejleskiőrlésű búzaliszt
- 75 gramm zabliszt
- 1 kk só
- 1 csipet bors
- szezámmag, napraforgómag a díszítéshez
Elkészítés:
- A tofut turmixgéppel vagy villával összetörjük/ pépesítjük.
- A szobahőmérsékletű margarint felkockázzuk és összedolgozzuk a tofuval, a sóval és borssal.
- Kézzel beledolgozzuk a lisztet, ameddig egy könnyen formázható labdát kapunk.
- Lisztezett deszkán kb 1cm vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk a magokkal és újra átmegyünk rajta a sodrófával, hogy a magok kissé belenyomódjanak a tésztába.
- Éles késsel rudakat vagy négyzeteket formálunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
- 180 C°-os sütőben 25 perc alatt készre sütjük!
Egészségesen is finomat!