Recipes,  Salty snacks

Zabkorong

Ha sajtos kekszre éhezünk, nincs is jobb választás a zabkrongoknál. Hihetetlenül egyszerű elkészítése, és amilyen gyorsan kész van, olyan hamar el is fogy. A zab és rozs felhasználásának hála pedig rengeteg értékes tápanyaggal szolgál szervezetünknek. Igazi főnyeremény!



Hozzávalók:

  • 100 gramm zabpehely
  • 50 gramm rozspehely
  • 30-40 gramm hosszú érlelésű sajt (vegán sajttal is helyettesíthető)
  • 25 gramm kókuszzsír
  • 50 milliliter víz
  • 2 gramm szárított élesztő



Elkészítés:

  • A zabpelyhet és a rozspelyhet késes aprítóban finomra őröljük.
  • A vizet langyosítsuk meg, és olvasszuk fel a kókuszzsírt.
  • A zabos őrleményhez adjuk hozzá a reszelt sajtot, a sót és a szárított élesztőt.
  • Gyúrjuk össze a nedves és száraz hozzávalóinkat.
  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  • Kézzel formáljunk egyenlő méretű golyókat a tésztánkból, és enyhén meglapogatva azokat helyezzük egy sütőpapírral bélelet tepsibe.
  • Nagyjából 20 percig süssük, a sütési idő felénél fordítsuk meg kekszeinket.

Egészségesen is finomat!