Meggyes-mákos muffin
A karácsonyi nagy sürgésben szuperül jöhet egy olyan recept, ami rendkívül gyorsan elkészíthető és még sok mosatlant sem hagy maga után. Erre tökéletes alternatíva a muffin, ami a mi konyhánkban igen gyakori vendég.
Ahogy ígértük korábbi bejegyzésünkben, elhoztunk Nektek egy újabb muffin variációt! Ezúttal meggyel és hozzá tökéletesen passzoló mákkal ízesítettük a tésztánkat.
Hozzávalók: (20 db muffin)
- 150 gramm zabpehelyliszt
- 90 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
- 90 gramm búza finomliszt
- 180 gramm eritrit
- 1 csomag sütőpor
- 3 dl víz/ növényi tej
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 bögre fagyasztott meggy
- fél bögre darált mák
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra.
- A liszteket, az édesítőt, a sütőport összekeverjük, majd hozzá adjuk a folyékony hozzávalókat is. Egynemű masszává dolgozzuk.
- A mákot és a meggyet hozzá keverjük a tésztához és szilikonos formába, vagy papírral bélelt muffin tepsibe adagoljuk.
- Fontos, hogy a forma 3/4-ig legyen töltve tésztával.
- Ezután mehetnek is az előmelegített sütőbe, ahol 22-25 perc alatt készre is sülnek.
- Mielőtt kivennénk a formákból a kész sütiket, várjuk meg, hogy kihűljenek!
Egészségesen is finomat!