Receptek

Kávés naplónk története

Párommal, Norberttel már megismerkedésünk óta közös szenvedélyünk volt a kávé. Még randizásról szó sem esett köztünk, amikor már a közös kávézás beépült mindennapjainkba. Ez a kötelék ihlette meg a könyv formátumban vezetett “A mi kis kávénaplónk – fedezzük fel a kávé világát együtt” frappáns cimmel illetett könyvecskénket, melyeket képekkel és saját pontrendszer megalkotásával szinesitettünk.

Tekintve, hogy az idő múlásával szénhidrát felszivódási zavar lépett fel nálam, a naplónk rövid ideig a polcra került. Mindennapjaimmal együtt a kávé fogyasztási szokásaim is fenekestül felfordultak, és véglegesen megváltoztak. Szembe kellett néznünk a ténnyel, hogy igen nagy mértékben mérséklődött azon helyek száma, melyek olyan növényi itallal is felszolgálják különböző kávéikat, melyet én magam is nyugodtan fogyaszthatok.

Természetesen a mai világban egyszerű növényi tejet, illetve laktózmentes változatot már csaknem mindenhol lehet kapni. Ugyanakkor ezek nagy része rizstejben merül ki, esetleg olyan kókusz/mandula italban melyek azon túl, hogy rizst nem tartalmaznak, sajnos cukrot igen. Tudom, nem egyszerű, hiszen én magam is rendszeresen belefutok abba a körbe, hogy véletlen figyelmetlenségből a cukros változatát vásárolom meg ezeknek az italoknak.

Mindemellett nagyon hálás vagyok a vendéglátóiparnak, hogy próbál ütemet tartani a megváltozott kereslettel – ami, valjuk meg nem lehet túl egyszerű, tekintve milyen gyorsan változik az igény – és egyre több olyan kis, eldugott kávézót vélek felfedezni, ahol én is fogyaszthatok bármit, vagy legalábbis valamit.

Annak érdekében, hogy ez a Kávészünet teljes legyen, a naplót egészen az elejétől kezdve fel fogom vezetni ide. Terveink szerint vissza fogunk térni egyes, már korábban meglátogatott helyeinkre, és újra felfedezzük ott a kávé élményét, immár az egészségi állapotomat figyelembe véve.

Olvassátok hát a mi kávés élményeinket ebben a rovatban, és ti is próbáljatok ki minél több helyet!