Receptek,  Édes receptek

Narancs lekváros zabkeksz

Az egyik leggyorsabban összeüthető vegán finomság véleményem szerint a zabkeksz. Ízesítésben lehet bátran kreatívnak lenni, kísérletezni.
Az oldalon is találtok többféle receptet már! 🙂

Ez a recept is azután született meg a fejemben, hogy benéztem a hűtőszekrénybe alapanyagok után kutatva. Csak azt tudtam, hogy valami gyors édességet szeretnék összedobni. Ekkor jött velem szembe a nemrég vásárolt szénhidrátcsökkentett narancslekvár, és nem volt kérdés, hogy ezt használom fel. Az eredményt nagyon szerettük, remélem Ti is kipróbáljátok majd! 🙂

Szerintem bármilyen más lekvárral is működhet a recept, legyetek bátrak és kreatívak. 😀

Hozzávalók: (kb 18 db kekszhez)

  • 100 gramm apró szemű zabpehely
  • 100 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 lenmag tojás (1ek őrölt lenmag + 3ek víz)
  • 1 tk sütőpor
  • 40 gramm kókuszolaj
  • 40 gramm eritrit
  • 80 gramm narancslekvár (más lekvárral is helyettesíthető)
  • 0,5 dl növényi tej
  • fél tk fehéj
  • 50 gramm étcsokoládé

Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra.
  • Elkészítjük a lenmagtojást: belekeverjük a lenmagot a vízbe és 5 percig állni hagyjuk.
  • A száraz hozzávalókat a csoki kivételével egy tálba tesszük, és jól elkeverjük.
  • A száraz keverékhez hozzá adjuk az olvasztott kókuszolajat, a narancs lekvárt, a növényi tejet és a lenmagtojást is.
  • Alaposan elkeverjük az egészet.
  • Végül hozzá forgatjuk az apróra vágott csokoládét is.
  • Nedves kézzel diónyi golyókat formálunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Ellapítjuk őket, és figyeljünk rá, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz.
  • Előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük őket.

Egészségesen is finomat! 🙂