Receptek,  Édes receptek

Diós muffin

Ha emlékeim nem csalnak, akkor az első sütemény, amit valaha egyedül készítettem, akkor az egy adag csokis-diós muffin volt.

Ma is egy ilyen muffin receptet hoztam Nektek. Emlékszem, ahogy betettem a muffinjaim a sütőbe, végig ott ültem és az ajtón keresztül lestem 20 percen keresztül, ahogy tökéletesre sülnek. És milyen büszke voltam magamra, amikor a család jóízűen elfogyasztotta őket! 😀

Azonban ez már nem az a recept, amit annó, a 12 éves Réka sütött. Azóta sokminden változott, hiszen már nem használok tejet, tojást az általam készített süteményekben. És persze sokkal tapasztaltabban, magabiztosabban mozgok a konyhában. De a sütés iránti szeretetem töretlen! 🙂

Hozzávalók:

  • 150 gramm zabpehelyliszt
  • 150 gramm búzaliszt
  • 90 gramm cukor
  • 60 gramm eritrit
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 dl növényi olaj (kókusz, napraforgó, oliva, margarin)
  • 3dl folyadék (víz vagy növényi tej)
  • 80 gramm garált dió
  • 100 gramm étcsokoládé

Elkészítés:

  • Előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra.
  • A száraz hozzávalókat a csoki kivételével egy tálban össze keverjük.
  • Hozzá adjuk a folyékony hozzávalókat, és jól elkeverjük.
  • Ha margarint vagy kókuszolajat használunk, fontos, hogy folyékony állapotban keverjük a tésztába azokat.
  • Ha homogén masszát kaptunk, belekeverjük a felaprított csokit is és mégegyszer megkeverjük a tésztát.
  • Szilikon, vagy papírral bélelt muffin formába kanalazzuk a tésztát, úgy, hogy kb 3/4-ig legyenek.
  • Nálunk 16 db muffin jött ki ebből az adagból.
  • Előmelegített sütőben 22 perc alatt készre sütjük őket! 🙂

Egészségesen is finomat! 🙂