Rostban gazdag gofri
Egy ráérős reggelen nincs is jobb, mint egy finom és egészséges reggelivel meglepni magunkat vagy szeretteinket. 🙂
Egy ilyen napon született meg ez a vegán gofri recept, amihez egy számunkra új hozzávalót használtunk. Ez pedig nem más, mint a FiberFin rost. Ezzel az alapanyaggal helyettesítettük a liszt 15%-át a receptben és ezáltal jelentősen megemeltük az étel rost tartalmát, anélkül, hogy a textúrája megváltozott volna. Igazi win-win helyzet.
Hozzávalók:
- 213 gramm fehér liszt
- 37 gramm FiberFin
- fél csomag sütőpor
- 20 gramm SukrinGold (eritrittel helyettesíthető)
- 1 csipet só
- 2,5 dl víz/növényi tej
- 2 ek (20gramm) növényi olaj
- 1 kk vaníliaaroma
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük egymással.
- Majd a vízzel, az olajjal és a vaníliaaromával csomómentesre keverjük a tésztánkat.
- Felmelegítjük a gofri sütőnket és oldalankét két-két evőkanál masszát kanalazunk bele.
- Sütőtől függően, kb 5-8 perc alatt hagyjuk megsülni a gofrikat.
- Ha biztosra szeretnénk menni, hogy ne ragadjon le a tésztánk, akkor sütés előtt egy ecset segítségével kenjük ki egy kis olajjal a gofri sütőt.
- Ha kisültek a gofrik tálaljuk olvasztott csokoládéval, pudinggal, gyümölccsel, cukormentes mogyorókrémmel vagy kedvünk szerint bármi hozzá illő dologgal! 🙂