Receptek,  Édes receptek

Almás-fahéjas csiga

A legjobb desszert, amit ősszel elkészíthetünk a faéjas csiga almával feldobott változata. Isteni illatokkal tölti meg otthonunkat, és általában még melegen elfogy. Célszerű lehet rögtön nagyobb adaggal indítani.


Hozzávalók:

  • 400 gramm graham búzaliszt
  • 100 gramm sima búzaliszt
  • 10 gramm eritrit
  • 250 gramm cukormentes kókusztej
  • 50 gramm olvasztott kókuszzsír
  • 25 gramm élesztő
  • 100 gramm alma
  • 70 gramm eritrit
  • fahéj


Elkészítés:

  • Megmelegítjük a kókusztejet, kókuszzsírt, és elkeverjük benne az eritritet valamint az élesztőt.
  • A liszteket egy tálba kimérjük.
  • Ha feloldódott az élesztő, a folyékony keveréket hozzáöntjük a lisztekhez.
  • Homogén tésztát gyúrunk belőle, majd kis időre letakarva félre rakjuk.
  • Az almát meghmozzuk, és pürésítjük.
  • Az eritritet por állagúvá daráljuk, majd a fahéjjal ízesítjük.
  • A tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk.
  • A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.
  • Az almapürével megkenjük egyenletesen a kinyújtott tésztát.
  • Megszúrjuk vastagon a fahéjas eritrittel.
  • Hosszabbik oldala mentén feltekerjük, majd kisebb csigákra vágjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
  • 15-20 perc alatt készre sütjük.

Egészségesen is finomat!