Vegán kókuszos-kakaós csigák
A kakaós csiga önmagában is egy szuper sütemény, de mi most csavartunk rajta egyet. Kókuszreszelékkel és étcsokoládéval dobtuk fel! 🙂
A végeredmény nagy sikert aratott a család tagjai között, másnapra már egy csiga sem maradt.. 😀
De ha megmarad az sem probléma, hiszen dobozban tárolva tökéletesen friss marad akár 2-3 napig is.
Hozzávalók:
Tészta:
- 250 gramm búza finomliszt
- 250 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
- 20 gramm FiberFin rpst
- 1 csipet só
- 2 dl napraforgó olaj
- 2 dl langyos víz
- 1 ek cukor
- 1 csomag szárított élesztő
- 150 gramm cukor/eritrit
Töltelék:
- 18 gramm kakaópor
- kókuszreszelék
- 3 kocka étcsokoládé
Elkészítés:
- A langyos vízben elkeverjük az 1 ek cukrot és a szárított élesztőt, 10 percre félre tesszük, hogy felfusson.
- Egy tálban elkeverjük a liszteket és a rostot – ennek hiányában plusz lisztet használjunk -, majd a felfutott élesztővel és az olajjal összedolgozzuk a tésztát.
- Jól gyúrható puha tésztát kell kapjunk, liszttel leszórva meleg helyen minimum fél órát pihentetjük.
- A kelesztés ideje után előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
- Ezután kinyújtjuk a tésztánkat kb fél cm vastag téglalappá és egy kis olajjal megkenjük a tetejét.
- A cukrot elkeverjük a kakaóval és ezzel a keverékkel megszórjuk a tészta teljes felületét.
- Ha szeretnénk megszórhatjuk kókuszreszelékkel és reszelt étcsokival.
- Az egyik hosszabb oldalnál kezdve elkezdjük szorosan feltekerni, majd kb. másfél cm vastagra szeleteljük.
- Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, egymástól nagyobb távolságra.
- Légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket.
Egészségesen is finomat!