Receptek,  Édes receptek

Vegán kókuszos-kakaós csigák

A kakaós csiga önmagában is egy szuper sütemény, de mi most csavartunk rajta egyet. Kókuszreszelékkel és étcsokoládéval dobtuk fel! 🙂

A végeredmény nagy sikert aratott a család tagjai között, másnapra már egy csiga sem maradt.. 😀

De ha megmarad az sem probléma, hiszen dobozban tárolva tökéletesen friss marad akár 2-3 napig is.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 250 gramm búza finomliszt
  • 250 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 20 gramm FiberFin rpst
  • 1 csipet só
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 2 dl langyos víz
  • 1 ek cukor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 150 gramm cukor/eritrit

Töltelék:

  • 18 gramm kakaópor
  • kókuszreszelék
  • 3 kocka étcsokoládé

Elkészítés:

  • A langyos vízben elkeverjük az 1 ek cukrot és a szárított élesztőt, 10 percre félre tesszük, hogy felfusson.
  • Egy tálban elkeverjük a liszteket és a rostot – ennek hiányában plusz lisztet használjunk -, majd a felfutott élesztővel és az olajjal összedolgozzuk a tésztát.
  • Jól gyúrható puha tésztát kell kapjunk, liszttel leszórva meleg helyen minimum fél órát pihentetjük.
  • A kelesztés ideje után előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
  • Ezután kinyújtjuk a tésztánkat kb fél cm vastag téglalappá és egy kis olajjal megkenjük a tetejét.
  • A cukrot elkeverjük a kakaóval és ezzel a keverékkel megszórjuk a tészta teljes felületét.
  • Ha szeretnénk megszórhatjuk kókuszreszelékkel és reszelt étcsokival.
  • Az egyik hosszabb oldalnál kezdve elkezdjük szorosan feltekerni, majd kb. másfél cm vastagra szeleteljük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, egymástól nagyobb távolságra.
  • Légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket.

Egészségesen is finomat!