Sajtos-sonkás batátatekercs
Gyerekként nagyon szerettem a pizzás csigát, amit frissen a pékségben vettünk meg reggelente. Aztán elkezdtek jönni az érzékenységeim és erről végleg le kellett mondanom. Ezzel a recepttel viszont teljesen hozom az élményt és ízvilágot, annak ellenére, hogy még paradicsomot sem tartalmaz. A batátaliszt különlegesen édeskés íze teljesen helyettesíti a pizzaszószt a csigában. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra.
Hozzávalók:
- 200 gramm zabpehely őrölve
- 100 gramm batátaliszt
- 50 milliliter cukormentes zabtej
- 1 csomag élesztő
- 165 gramm vegaföl
- 50 gramm kókuszzsír
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 5 szelet sonka
- 3-5 szelet laktózmentes sajt
Elkészítés:
- A két lisztet egy tálban elkeverjük az élesztővel.
- Hozzáadjuk a langyos zabtejet, 1 tojást, a vegafölt és az olvasztott kókuszzsírt.
- A keverés végén kézzel egynemű tésztát gyúrunk belőle.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A tésztát enyhén lisztezett felületen négyszög alakúra nyújtjuk.
- A másik tojást a sóval egy villa segítségével felverjük, majd ennek egy részével megkenjük a kinyújtott tésztát.
- Rárakosgatjuk a sonka- és sajtszeleteket, majd egyik irányból szoroan feltekerjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a feldarabolt rúddarabokat.
- Minden oldalról megkenjük a maradék felvert tojással.
- Légkeveréses funkción 15 perc alatt készre sütjük. (Picit hagyjuk hűlni a tepsiben, mert ekkor még elég puha a tészta és könnyen törik)
Egészségesen is finomat!