Gesztenye torta
Ha ősz, akkor gesztenye! Viszonylag ritkán találok a boltban 100%-os gesztenye masszát, de azért nem lehetetlen a dolog. Akárhányszor a kezembe akad, mindig egyből gesztenyekrém készül belőle. Most azonban a családot meglepve gesztenyés tortát készítettem. Szó szerint percek alatt fogyott el a sütemény, és mindenki kedvence lett. Sajnos a szépségére nem volt elég időm, hiszen a home office-ban, meetingek közepette dobtam össze, de az biztos, hogy nem utoljára.
 
Hozzávalók:
- 3 darab tojás
 - 40 gramm eritrit
 - 50 gramm graham liszt
 - 10 gramm kakaópor
 - 250 gramm 100%-os gesztenyemassza
 - 250 gramm mascarpone
 - 60 gramm poreritrit
 - ízlés szerint rumaroma
 
 
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
 - A tojásokat gépi habverő legmagasabb fokozatával habosra felverjük, miközben hozzáadjuk a 40 grammnyi eritritet.
 - A gépet kisebb fokozatra kapcsolva hozzákeverjük viszonylag gyors mozdulatokkal a lisztet és a kakaóport is. Fontos, hogy amint elvegyült teljesen a folyékony és száraz alapanyagunk, hagyjuk abba a keverést, különben összeesik a habunk.
 - Kisebb tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszánkat elegyengetjük benne.
 - Nagyjából 20 perc alatt készre sütjük a tésztát.
 - A gesztenyemasszát egy villa segítségével összetörjük és teljesen elvegyítjük a mascarponéval, poreritrittel és rumaromával.
 - A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel és díszítjük.
 

Egészségesen is finomat!
	
	
			
			


13 hozzászólás
Visszajelzés:
Visszajelzés:
Visszajelzés:
Visszajelzés:
Visszajelzés:
Visszajelzés:
Visszajelzés:
Visszajelzés:
Visszajelzés:
Visszajelzés:
Visszajelzés:
Visszajelzés:
Visszajelzés: