Egészséges mindennapok

Diósjenő – Erdészeti tanösvény

I Táv hossza: 6 km
Szintemelkedés: ~240m
Nehézségi szint: könnyű

Végre ismét visszatérhettünk mi is a túrához, és kis csapatunk 1 új négylábúval bővült. Kapva kaptunk hát a lehetőségen, és végre mi is megnéztük a Börzsönyt ősszel. Nem hiába mondják, hogy csodálatos. Gyönyörű színek, csodás kilátás, és hihetetlen csönd veszi körül az embert az erdőben. Kimondottan jó elvonulni a városaink zajától,. ugyanis semmilyen gépjármű hangja nem zúg még távolról sem a fülünkbe, amikor az erdő közepén állunk.

A túra első 4 kilométere gyakorlatilag fokozatosan emelkedik, ezzel megkönnyítve a felmászást.

Először a Závoz nyeregbe jutunk ki a az erdőből, ahol csodás táj tárul elénk Diósjenőre és a Jenői-tóra.

Útközben az erdőben ne felejtsük el megcsodálni a Bombatölcséreket, melyek időszakos esőzések után vízzel megtelve csodás minitavakká alakulnak.

A csehvár okozott számunkra igazi meglepetést. Nem szeretném senki előtt lelőni a poént, ezért nem írok konkrétumot. Ugyanakkor, mivel ott egy viszonylag nagyobb emelkedőt kell megmászni, fájós lábúaknak nem ajánlanám ezt a kis kitérőt.

A csehvár megmászása után már csak néhány kilométeren keresztül ereszkedünk vissza kiindulópontunkra. Ez egy picit térdet megterhelő, hiszen a fokozatos emelkedést sokkal rövidebb táv alatt dolgozzuk vissza.

Szabadon a Szabadban

Az EgészFincsi csapatával