Receptek,  Édes receptek

Kókuszos fenyő

Egy rendkívül egyszerű és nagyon finom aprósüteménnyel kezdtük az idei karácsonyi készülődésünket. A legjobb, hogy már most nyugodtan elkészíthetjük, mert 1-2 hétig is teljesen jól eláll. A kihívás csak abban van, hogy ne együk meg addig. Ráadásul szénhidrát csökkentett, mivel ezzel a darabszámmal számolva csupán 2 gramm szénhidrát van benne egyenként. Igazi főnyeremény, nem igaz?


Hozzávalók: (30 darabhoz)

  • 50 gramm kókuszreszelék
  • 10 gramm kókuszliszt
  • 100 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 30 gramm eritrit
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1 darab tojás
  • 60 gramm növényi margarin
  • díszítéshez étcsokoládé


Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk.
  • Folpackba csomagolva nagyjából 1 órára (vagy akár egy teljes napra) a hűtőbe tesszük. Fontos, hogy ha 1 napot pihen, mielőtt újra elkezdünk vele dolgozni, nagyjából fél órára vegyük ki a hűtőből.
  • A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  • A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és fenyőfa (vagy tetszés szerinti) formával kiszaggatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt formába helyezzük.
  • 8-10 perc alatt készre sütjük.
  • Vigyázat, melegen még könnyen szétesnek a kis kekszeink.
  • Kihűlés után, olvaszttt étcsokival még feldobhatjuk, díszíthetjük.

Egészségesen is finomat!