![](http://egeszfincsi.hu/wp-content/uploads/2021/12/20211218_090503-scaled-e1639902872304-1140x675.jpg)
Kókuszos fenyő
Egy rendkívül egyszerű és nagyon finom aprósüteménnyel kezdtük az idei karácsonyi készülődésünket. A legjobb, hogy már most nyugodtan elkészíthetjük, mert 1-2 hétig is teljesen jól eláll. A kihívás csak abban van, hogy ne együk meg addig. Ráadásul szénhidrát csökkentett, mivel ezzel a darabszámmal számolva csupán 2 gramm szénhidrát van benne egyenként. Igazi főnyeremény, nem igaz?
Hozzávalók: (30 darabhoz)
- 50 gramm kókuszreszelék
- 10 gramm kókuszliszt
- 100 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
- 30 gramm eritrit
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 darab tojás
- 60 gramm növényi margarin
- díszítéshez étcsokoládé
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk.
- Folpackba csomagolva nagyjából 1 órára (vagy akár egy teljes napra) a hűtőbe tesszük. Fontos, hogy ha 1 napot pihen, mielőtt újra elkezdünk vele dolgozni, nagyjából fél órára vegyük ki a hűtőből.
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
- A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és fenyőfa (vagy tetszés szerinti) formával kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt formába helyezzük.
- 8-10 perc alatt készre sütjük.
- Vigyázat, melegen még könnyen szétesnek a kis kekszeink.
- Kihűlés után, olvaszttt étcsokival még feldobhatjuk, díszíthetjük.
![](http://egeszfincsi.hu/wp-content/uploads/2021/12/20211218_090503-1-scaled-e1639902923418-1024x1024.jpg)
Egészségesen is finomat!
![](http://egeszfincsi.hu/wp-content/uploads/2021/12/20211219_094808-scaled-e1640016702104-75x75.jpg)
![](http://egeszfincsi.hu/wp-content/uploads/2021/12/20211204_192456-scaled-e1639066561572-75x75.jpg)