Receptek,  Édes receptek

Tiramisu pohárban

Kávé, olasz ízek, pihenés. Számomra ezt idézi a tiramisu.
Nem maradhat ki tehát az EgészFincsi recept blogjából sem. Ez a könnyed pohárdesszert nem csak laktóz- és cukormentes, de minimális szénhidrátot tartalmaz, így tökéletesen beilleszthető egy cukorbeteg/ IR-es diétába is.


Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 50 gramm teljeskiőrlésű liszt
  • 30 gramm eritrit
  • kevés margarin/kókuszzsír + liszt a tepsihez
  • 2 csésze instant kávé
  • 250 gramm laktózmentes mascarpone
  • 200 milliliter cukormentes habtejszín
  • 50 gramm eritrit
  • kakaópor a díszítéshez


Elkészítés:

  • Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
  • A tojásokat a 30 gramm eritrittel minél habosabbra verjük. Nem kell őket szétválasztani, robotgéppel egyben is el tudjuk érni a kívánt állagot, néhány perc keverés mellett.
  • Hozzzáadjuk a lisztet, és néhány gyors mozdulattal elvegyítjük. Fontos, hogy a liszt hozzáadása után ne keverjük túl sokáig a tésztánkat, mert egy idő után csak a tojáshabunk fog jobban összeesni.
  • Kisméretű tepsinket kizsírozzuk és lisztezzük, majd egyenlő mértékben eloszlatjuk benne a masszát.
  • 20-30 percig (tűpróba) sütjük a piskótát, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  • A cukormentes habtejszínt felverjük, majd az így kapott tejszínhabunkat a mascarponéval és eritrittel összekevrjük.
  • Elkészítjük a 2 csésze instant kávét, és a pohár méretéhez igazodva apró szeletekre vágjuk a tésztát. (Én 36 egyenlő szeletre vágtam)
  • Összeállítjuk a kis desszertjeinket: a piskóta darabot kávéba mártjuk, majd jöhet kis krém. Ezt egészen addig ismételgetjük, amíg meg nem telik poharunk. Tetejét kakaóporral dísztjük.

Egészségesen is finomat!