Babos muffin – buffin
Nagyon szeretek babot és más hüvelyeseket használni egyes salátáimba, de bevallom őszintén nem szeretem a legkisebb konzerveket megvásárolni, egyszerűen nekem nem éri meg. Ilyenkor előfordul, hogy 1-1 kis adag bab, csicseriborsó megmarad pár nap után a hűtőben, amit 1-2 nap alatt el kellene fogyasztani. Tekintve, hogy az utóbbi időben próbálok leállni a búza-félék használatáról, a reggeli igazi kihívás minden alkalommal. Tulajdonképpen, egy ilyen reggelen született meg a babból és csicseriborsóból készült finomság, mely bevallom még az én várakozásaimat is felülmúlta. Ráadásul pár perc alatt összerakható és a reggeli készülődés alatt meg is sül.
Hozzávalók: (kb. 12 darabhoz)
- 165 gramm vörösbab konzerv
- 75 gramm csicseriborsó konzerv
- 100 gramm zabpehelyliszt
- 3 tojás
- 30 gramm eritrit
- 15 gramm kakaópor
- 3 gramm valamilyen térfogatnövelő (én kivételesen sütőport használtam)
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
- A babot és a csicseriborsót a 3 tojással együtt egy késes darálóba tesszük, és homogén állagúra keverjük benne.
- A masszánkat átöntjük egy keverőtálba és egy villa vagy kézi habverő segítségével beledolgozzuk a száraz hozzávalókat.
- Muffinpapírral töltött fém formába, vagy simán szilikon formába töltjük a masszát.
- Az előmelegített sütőbe tesszük és légkeveréses üzemmódban kb 20-30 percig (tűpróbáig) sütjük.
Egészségesen is finomat! 🙂