Kókuszkuglóf
És már itt is a második nap, és ezzel a második recept. Ha tegnap ehy sós finomsággal kezdtünk, ma jöjjön a fantasztikus KÓKUSZKUGLÓF receptünk. Nem csakhogy cukor- és tejmentes, de ez az édesség bizony gluténérzékenyek számára is megfelelő választás lehet.
Hozzávalók:
- 110 gramm kókuszreszelék
- 280 gramm kókuszjoghurt
- 2 tojás
- 60 gramm eritrit
- 100 gramm gluténmentes zabpehelyliszt
- szódabikarbóna
- 60 gramm étcsokoládé
- 1 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 175°C-ra.
- A kókuszjoghurtot a tojással és a 60 gramm eritrittel jól elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
- A kókuszos masszához öntjük a szódabikarbónával elkevert zabpehelylisztet.
- A kuglóf formánkat – vagy ennek hiányában bármilyen tepsit – kókuszzsírral átkenünk, és egy kevés zablisztet szétszitálunk benne.
- A tésztánkat a kuglóf formába töltjük, és szépen elegyengetjük.
- Az előmelegített sütőben légkeveréses funkción 45 percig sütjük. A teteje szép színt fog kapni sülés közben.
- Ha süteményünk teljesen kihűlt, fejre fordítva kivesszük a formából, és a kókuszzsírral együtt felolvasztott étcsokival leöntjük.
Egészségesen is finomat!
Egy hozzászólás
Visszajelzés: