Répás-diós muffin
Korábban nagy muffin sütő voltam. Azonban a diétám kezdete után nem sikerült sose összehozni, hogy ne ragadjon bele teljesen a tészta a formájába. Aztán megszületett ez a répás recept, ami garantáltan még a gyerekeknek is a kedvence lesz.
Hozzávalók: (16 db muffinhoz)
- 3 db tojás
- 170 ml folyékony kókuszolaj
- 190 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
- 40 gramm eritrit
- 130 gramm darált dió
- 140 gramm reszelt sárgarépa
- 1 csipet szódabikarbóna
- ízlés szerint fahéj
Elkészítés:
- Keverjük össze a tojásokat az olajjal. A legjobb ha ehhez kézi mixert használunk, de természetesen e nélkül is megoldható.
- Beleforgatjuk a reszelt répát és a darált diót a tojásos masszánkba.
- Külön tálba keverjük össze a többi száraz hozzávalót (liszt, eritrit, szódabikarbóna, fahéj), majd ezt is adjuk a többihez. A csomómentes tészta érdekében 2-3 részletben keverjük bele a lisztes keveréket a folyékony masszánkba.
- A tészta alapvetően merevebb, “keményebb” lesz, mint az átlagos muffin-é, de ez nem probléma, a végeredményünk tökéletesen omlós, puha sütemények lesznek.
- Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
- Míg a sütő melegszik, muffinpapírral kibélelt formába töltjük a tésztát egy kanál segítségével.
- Végül tűpróbáig sütjük a süteményeket. A tészta akkor jó, ha már egyáltalán nem ragadt a fogpiszkálóra belőle.
Egészségesen is finomat!