Barackos kevert
Mi már készülünk a nyár végére és őszre egy jó kis barackos kevert sütivel. Mostanában keveset sütögettünk, de hát ebben a melegben nehéz is beindítani a sütőt. Ez a recepts viszont rendkívül egyszerű és ugyanilyen finom. Ráadásul a könnyed piskóta tökéletes uzsonna az ilyen forró napokra.
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 50 gramm eritrit
- 100 gramm gluténmentes zabpehely
- 130 gramm laktózmentes túró
- 100 gramm barack
- Olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
- A tojásokat az eritrittel habosra verjük – ehhez használjuk az elektromos habverő minél magasabb fokozatát.
- A zabpelyhet őröljük liszt állagúvá.
- A sütőt 180°C-ra melegítsük elő.
- A túrót és a lisztet lassan keverés közben adagoljuk a felvert tojáshoz.
- Aprítsuk fel a barackot.
- Olajozzuk ki a tepsinket, majd töltsük bele a piskótánkat.
- Egyenletesen elosztva szórjuk bele a barack darabjainkat.
- Süssük 10 percig, majd a hőfokot vegyük vissza 160°C-ra és süssük további 15 percig. Közben ne nyitogassuk a sütőt, nehogy összeessen a tésztánk.
Egészségesen is finomat!