Receptek,  Édes receptek

Barackos kevert

Mi már készülünk a nyár végére és őszre egy jó kis barackos kevert sütivel. Mostanában keveset sütögettünk, de hát ebben a melegben nehéz is beindítani a sütőt. Ez a recepts viszont rendkívül egyszerű és ugyanilyen finom. Ráadásul a könnyed piskóta tökéletes uzsonna az ilyen forró napokra.



Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 50 gramm eritrit
  • 100 gramm gluténmentes zabpehely
  • 130 gramm laktózmentes túró
  • 100 gramm barack
  • Olaj a tepsi kikenéséhez


Elkészítés:

  • A tojásokat az eritrittel habosra verjük – ehhez használjuk az elektromos habverő minél magasabb fokozatát.
  • A zabpelyhet őröljük liszt állagúvá.
  • A sütőt 180°C-ra melegítsük elő.
  • A túrót és a lisztet lassan keverés közben adagoljuk a felvert tojáshoz.
  • Aprítsuk fel a barackot.
  • Olajozzuk ki a tepsinket, majd töltsük bele a piskótánkat.
  • Egyenletesen elosztva szórjuk bele a barack darabjainkat.
  • Süssük 10 percig, majd a hőfokot vegyük vissza 160°C-ra és süssük további 15 percig. Közben ne nyitogassuk a sütőt, nehogy összeessen a tésztánk.

Egészségesen is finomat!