Mogyi-pogi
Ha van otthon egy kevés megmaradt mogyoróvaj és már nem tudjátok mit kezdjetek vele, itt a mi megoldásunk. Süssetek belőle pogácsát! Tudjuk, érdekesen hangzik, de a mogyoró különleges íze fantasztikus élmént ad hozzá a pogácsához. Ráadásul ennek a receptnek köszönhetően az eredeti pogácsa állagot is el tudjátok érni, csupa egészséges, mentes hozzávalókból.
Hozzávalók:
- 200 graam teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 150 gramm kókuszzsír
- 50 gramm mentes mogyoróvaj
- 2 dl kókuszjoghurt
- csipet só
- kihagyható: tetejére 1 tojás
Elkészítés:
- A kókuszzsírt megolvasztjuk.
- A hozzávalókat kivétel nélkül összegyúrjuk, egész addig, amíg teljesen el nem válik az edény falától a tészta.
- Néhány órát pihentetjük a hűtőben.
- Kivétel után újra átgyúrjuk.
- Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd félbe hajtjuk.
- Ezt megismételjük háromszor.
- Szaggatás előtt a tészta tetejét bemintázzuk/barázdázzuk.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- Kis méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és opcionálisan egy felvert tojással a tetejét megkenjük.
- Nagyjából 20-30 percig – aranybarnára sütjük.
Egészségesen is finomat!