Receptek,  Édes receptek

Fedetlen almáspite

Semmi sem jobb egy finom, forró almáspiténél ebben a nagy hidegben, ami mostanra beköltözött az országba. Próbáltátok már ‘fedés’ nélkül elkészíteni? Azoknak lesz ez igazán jó választás, akiknek az almáspitében az alma a kedvenc része. De szénhidrát csökkentés céljából is hasznos lehet.


Hozzávalók:

  • 225 gramm teljeskiőrlésű liszt
  • 3 zacskó vanilin zero
  • 110 gramm növényi margarin
  • 326 gramm alma (megpucolva, felszeletelve)
  • 1 teáskanál fahéj
  • kevés víz


Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  • A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk.
  • Ha a keverék már zsemlemorzsára hasonlít, hozzáadunk 2 zacskó vanilint, majd 3-5 evőkanál vizet.
  • Összegyúrjuk a tésztát, majd a pite formánk méretére nyújtjuk.
  • A meghámozott és felszeletelt almát 1 zacskó vanilinnal és fahéjjal összekeverjük. Mindenhoa jusson a fahéjból.
  • A fahéjas almaszeleteket a pitébe borítjuk és elrendezzük.
  • 45 percig sütjük.