Fedetlen almáspite
Semmi sem jobb egy finom, forró almáspiténél ebben a nagy hidegben, ami mostanra beköltözött az országba. Próbáltátok már ‘fedés’ nélkül elkészíteni? Azoknak lesz ez igazán jó választás, akiknek az almáspitében az alma a kedvenc része. De szénhidrát csökkentés céljából is hasznos lehet.
Hozzávalók:
- 225 gramm teljeskiőrlésű liszt
- 3 zacskó vanilin zero
- 110 gramm növényi margarin
- 326 gramm alma (megpucolva, felszeletelve)
- 1 teáskanál fahéj
- kevés víz
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
- A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk.
- Ha a keverék már zsemlemorzsára hasonlít, hozzáadunk 2 zacskó vanilint, majd 3-5 evőkanál vizet.
- Összegyúrjuk a tésztát, majd a pite formánk méretére nyújtjuk.
- A meghámozott és felszeletelt almát 1 zacskó vanilinnal és fahéjjal összekeverjük. Mindenhoa jusson a fahéjból.
- A fahéjas almaszeleteket a pitébe borítjuk és elrendezzük.
- 45 percig sütjük.