Kinder Bueno szelet
Ha egy igazán édes, és krémes süteményre éhezünk tökéletes választás a kinder bueno. Annak ellenére, hogy cukormentes viszaidézi gyermekkorunk kedvenc süteményét. Mi nagyon szeretjük, és a gyerekek is gyorsan elpusztítják.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 80 gramm zabpehelyliszt
- 25 gramm eritrit
- 100 gramm cukormentes nutella
- 500 milliliter cukormentes zabtej (más növényitejjel is készíthető)
- 5 tojássárgája
- 1 adag vaníliás zabpudingpor (cukormentes)
- 1 tábla étcsokoládé
- ízlés szerint eritrit
- 20 gramm zabpehelyliszt
- 250 gramm laktózmentes növényi margarin
- 35 darab STOP cukor, teljeskiőrlésűháztartási keksz
Elkészítés:
- A tojásokat elektromos habverő legmagasabb fokozatával szétválasztás nélkül habossá verjük az eritrittel együtt. Fontos, hogy ezt csak elektromos habverővel lehet kivitelezni, ennek hiányában készítsük megszokott módon a piskótát.
- Óvatosan a leggyengébb fokozattal belekeverjük a lisztet, épp csak addig, míg megfelelően el nem vegyül a száraz és nedves hozzávaló.
- 180°C-ra előmelegített sütőbe helyezzük, amin 20-25 perc után 160°C-ra levesszük a hőmérsékletet. További 10-20 percig sütjük. (Ez a tepsink méretétől függ)
- Ha kihűlt a piskótánk, megkenjük a cukormentes mogyórókrémmel.
- Ezután neki látunk a krém elkészítésének is: a tojássárgákat, a pudingport és a lisztet simára keverjük egy kevés tejjel (a fél literből).
- A maradék tejet felforraljuk az eritrittel elkezdjük forralni, de még forrás előtt hozzáöntjük a pudingos keverékünket. Kevergetés mellett sűrű pudingot főzünk belőle.
- A krémet elfelezzük, az egyik feléhez hozzáadjuk a feldarabolt csokit. Megvárjuk míg felolvad.
- A margarint elfelezzük, és mindkettőt picit mikróban megolvasztjuk.
- Hozzákeverjük mindkét krémünkhöz a margarint.
- Megvárjuk, hogy a krémeink langyosra hűljenek. Ekkor a nutellás rétegre kenjük a világos krémünket.
- 25 darab háztartási kekszeket tejbe áztatjuk, majd beborítjuk vele a süteményt.
- Erre a rétegre jöhet a csokis krémünk.
- A maradék 10 darab háztartási kekszet ledaráljuk és ezzel megszórjuk a sütemény tetejét.
- Hűtőben pihentetjük néhány órát tálalás előtt.
Egészségesen is finomat!