Mogyoróvajas banánkenyér
A banánkenyérnek ezer arca létezik, és mi most egy újabb változatot hoztunk el Nektek! Ezúttal a banán mellett az egyik fő összetevő a mogyoróvaj, amik remekül illenek egymáshoz. Mindenképpen megér egy próbát! 🙂
Ha kisütöm este ezt a finomságot, alig várom a reggelt, hogy a kávém mellé vágjak egy szelet banánkenyeret. Tökéletesen indul tőle a nap az biztos! 😀
Korábban már megosztottuk a csokis- diós verzió receptjét, ezt itt a bejegyzés alatt vagy a receptjeink között visszakeresve megtaláljátok. Válasszátok ki, hogy melyik az ízlésetekhez, étrendetekhez passzolóbb és készítsétek el akár az egyik, akár mindkét változatot!
Hozzávalók:
- 3 db érett banán (+1 díszítésnek)
- 225 gramm búza finomliszt
- 25 gramm Fiber Fin (humanna.eu)
- fél csomag sütőpor
- 50 gramm darált dió
- 50 gramm mogyoróvaj
- 60 gramm eritrit
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 2 dl víz/növényi tej
- fahéj ízlés szerint
- 1 csipet só
- vanília aroma
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
- Egy villával összetörjük a banánokat és hozzá keverjük az összes folyékony hozzávalót: a vizet, az olajat, a vanília aromát és a mogyoróvajat.
- Egy másik tálban jól elkeverjük az összes száraz alapanyagot.
- Majd a két részt csomómentesre keverjük egymással.
- Szilikonos vagy sütőpapírral bélelt kenyér formába kanalazzuk a masszát.
- Ha szeretnénk díszíteni, akkor egy banánt felkarikázunk, és a szeletekkel kirakjuk a tészta tetejét.
- Légkeveréses sütőben 55 perc alatt készre sütjük.
- Ha kissé kihűlt, már szeletelhetjük is.
- Lekvárral, mogyoróvajjal, mogyorókrémmel vagy magában is fogyaszthatjuk.
Korábbi, csokis-diós banánkenyér receptünk:
Egészségesen is finomat!