Gesztenye torta
Ha ősz, akkor gesztenye! Viszonylag ritkán találok a boltban 100%-os gesztenye masszát, de azért nem lehetetlen a dolog. Akárhányszor a kezembe akad, mindig egyből gesztenyekrém készül belőle. Most azonban a családot meglepve gesztenyés tortát készítettem. Szó szerint percek alatt fogyott el a sütemény, és mindenki kedvence lett. Sajnos a szépségére nem volt elég időm, hiszen a home office-ban, meetingek közepette dobtam össze, de az biztos, hogy nem utoljára.
Hozzávalók:
- 3 darab tojás
- 40 gramm eritrit
- 50 gramm graham liszt
- 10 gramm kakaópor
- 250 gramm 100%-os gesztenyemassza
- 250 gramm mascarpone
- 60 gramm poreritrit
- ízlés szerint rumaroma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- A tojásokat gépi habverő legmagasabb fokozatával habosra felverjük, miközben hozzáadjuk a 40 grammnyi eritritet.
- A gépet kisebb fokozatra kapcsolva hozzákeverjük viszonylag gyors mozdulatokkal a lisztet és a kakaóport is. Fontos, hogy amint elvegyült teljesen a folyékony és száraz alapanyagunk, hagyjuk abba a keverést, különben összeesik a habunk.
- Kisebb tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszánkat elegyengetjük benne.
- Nagyjából 20 perc alatt készre sütjük a tésztát.
- A gesztenyemasszát egy villa segítségével összetörjük és teljesen elvegyítjük a mascarponéval, poreritrittel és rumaromával.
- A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel és díszítjük.
Egészségesen is finomat!