Recipes,  Salty snacks

Batáta-pogácsa

Párom kedvence. Nálunk percek alatt elfogy. A képekből is látszik, hogy még nem sikerült úgy lefotóznom, hogy 4 db-nál több maradt volna addigra. Szeretettel ajánlom mindenkinek. Puha, omlós, véleményem szerint a tökéletes egészséges pogácsa recept. Mindenképp próbáljátok ki, ha alapból is szeretitek az édesburgonya különleges ízvilágát.



Hozzávalók:

  • 100 gramm batátaliszt
  • 50 gramm teljeskiőrlésű rozsliszt
  • 50 gramm kókuszzsír
  • 1 + 1 tojás (kenéshez)
  • 50 gramm kókuszjoghurt
  • 25 gramm élesztő
  • kb 100 ml víz
  • 70 + 30 gramm hosszú érlelésű reszelt sajt



Elkészítés:

  • A liszteket egy keverőtálba szórjuk. Hozzáadjuk a sót, a kókuszzsírt, a tojást és a tejfölt.
  • Kb 100 ml meleg vízben feoldjuk az élesztőt, majd a 70 gramm reszelt sajttal együtt a többi hozzávalóhoz adjuk.
  • Kézzel vagy robtgéppel homogén masszává gyúrjuk. Az elején nagyon folyósnak fog tűnni a masszánk de nem kell megijedni ettől – a lényeg csak az, hogy mindent jól elkeverjünk egymással.
  • Ezek után hagyjuk pihenni a masszát nagyjából 1 órán keresztül.
  • A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  • A pihentetés után kókuszolajjal átkenjünk a kezünket, és nagyjából egy evőkanálnyi méretű gombócokat gyúrunk a tésztából. Egymástól 1-1 cm távolságra rakjuk őket, mert valamennyit fognak dagadni sütés közben.
  • A maradék 1 tojással megkenjük a pogácsáink tetejét, és megszórjuk a 30 gramm sajttal.
  • Nagyjából 25 percig sütjük, egészen addig, míg a sajt enyhén megpirul a tetején.

Egészségesen is finomat! 🙂

233 Comments