Zabkorong
Ha sajtos kekszre éhezünk, nincs is jobb választás a zabkrongoknál. Hihetetlenül egyszerű elkészítése, és amilyen gyorsan kész van, olyan hamar el is fogy. A zab és rozs felhasználásának hála pedig rengeteg értékes tápanyaggal szolgál szervezetünknek. Igazi főnyeremény!
Hozzávalók:
- 100 gramm zabpehely
- 50 gramm rozspehely
- 30-40 gramm hosszú érlelésű sajt (vegán sajttal is helyettesíthető)
- 25 gramm kókuszzsír
- 50 milliliter víz
- 2 gramm szárított élesztő
- só
Elkészítés:
- A zabpelyhet és a rozspelyhet késes aprítóban finomra őröljük.
- A vizet langyosítsuk meg, és olvasszuk fel a kókuszzsírt.
- A zabos őrleményhez adjuk hozzá a reszelt sajtot, a sót és a szárított élesztőt.
- Gyúrjuk össze a nedves és száraz hozzávalóinkat.
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- Kézzel formáljunk egyenlő méretű golyókat a tésztánkból, és enyhén meglapogatva azokat helyezzük egy sütőpapírral bélelet tepsibe.
- Nagyjából 20 percig süssük, a sütési idő felénél fordítsuk meg kekszeinket.
Egészségesen is finomat!
One Comment
Pingback: