Recipes,  Sweets

Vaníliás keksz

Legújabb receptünk egy vaníliás keksz recept, aminek íze, mint a boltban vásárolté. Nekem mindig álmom volt, hogy itthon magamnak is tudjak készíteni egy édes ropogtatni valót. Ráadásul nincs is jobb hangulata annak, mint a saját kézzel készített kekszét eheti az ember. Pontosan tudja mit és mennyit tartalmaz, és nincs benne semmilyen egészségre kicsit is káros tartósítószer, vagy állagjavító. Tökéletes kiegészítés egy kávé mellé, de akár magában ropogtatva is fantasztikus ízélményt nyújt.



Hozzávalók:

  • 50 gramm kókuszliszt
  • 130 gramm teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 100 gramm kókuszzsír
  • 40 gramm eritrit
  • 1 nagyobb tojás
  • 1 evőkanál vanília esszencia



Elkészítés:

  • A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagyobb tálban.
  • Az olvasztott kókuszzsírt elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
  • A tojást magas fokozatosan felverjük (nem kell szétválasztani), majd a vaíliával együtt a száraz hozzávalókhoz keverjük.
  • Egy tapadós, de mégis száraz hatású tésztát fogunk kapni.
  • A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  • A legegyszerűbb ha kekszkinyomóba töltjük a tésztát és választott formájú kis süteményeket nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Ennek a hiányában nyugodtan formáljunk kézzel kis gömböket, majd kilapítva helyezzük őket a tepsire.
  • 15-20 percig (vastagságuktól függően) süssük, míg enyhe színt nem kapnak (nem szabad megbarnulniuk, mert az azt jelenti, hogy kiszáradtak).

Egészségesen is finomat!