Narancsos-csokis kuglóf
Nektek is feltűnt már, hogy rohan az idő? Én szinte azt érzem, hogy múlt héten volt karácsony, közben pedig már túl vagyunk a februári hónap felén is. Egyre inkább közeledik a tavasz, ami legtöbbünknek szerintem felüdülés lesz a hosszú hideg hónapok után. Én már nagyon várom a melegebb időt! 🙂
Addig azonban, amíg meg nem érkezik a tavasz, érdemes kihasználni a tél adta mennyei gyümölcsöket, zöldségeket és ezekből alkotni a konyhánkban. Nálunk is ebben a szellemben született meg ez az illatos narancsos kuglóf, amit egy kis csokoládéval bolondítottunk meg.
Hozzávalók:
- 230 gramm búzaliszt
- 200 gramm teljeskiőrlésű búzaliszt
- 220 gramm eritrit
- 1 csomag sütőpor
- 2 lenmag tojás (2ek őrölt lenmag + 6ek víz 5 percig pihentetve)
- 100 gramm margarin
- 50 olaj (napraforgó vagy kókuszolaj)
- 2 kisebb narancs kifacsart leve
- 2 kisebb narancs reszelt héja (válasszunk kezeletlen héjú narancsot)
- kb 1-2 dl zabtej (a narancslé mennyiségének függvényében)
- 100 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 170 C°-ra légkeveréses módban.
- Összekeverjük a liszteket, a sütőport, az édesítőszert, a narancsok reszelt héját egy mély tálban.
- Megolvasztjuk a margarint, és az olajjal együtt hozzá keverjük a száraz alapanyagokhoz.
- Kifacsarjuk a narancsok levét, és hozzáadjuk a tésztánkhoz.
- Ezután annyi növényi tejet adunk hozzá, hogy egy laza, lágy tésztát kapjunk.
- Végül belekeverjük az apróra vágott csokit is.
- Szilikonos kuglóf formába töltjük a tésztánkat és az előmelegített sütőben 55-60 perc alatt készre sütjük.
- Miután kihűlt, kiborítjuk a formából, felszeleteljük és fogyaszthatjuk is. 🙂
Egészségesen is finomat!