Recipes,  Sweets

Vegán almáspite 2.0

Ezekben a hideg napokban mivel is dobhatnánk fel jobban a kedvünket, mint egy forró almáspitével? Nagy sajnálatunkra az idei havazás nem igazán marad meg, és továbbra is mindenki otthon tölti idejének nagy részét, így nem hagyhattuk ki az alkalmat, hogy ismét almáspite illat járja át a lakást.



Hozzávalók:

  • 150 gramm teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 85 gramm batátaliszt
  • 523 gramm alma (ez már a pucolt, lereszelt alma súlya)
  • 35 gramm eritrit
  • fahéj
  • 50 gramm kókuszzsír



Elkészítés:

  • Az almákat megpucoljuk, majd lereszeljük és félretesszük pár percre pihenni.
  • Miután levet eresztett, kifacsarjuk ezt belőle és félre tesszük az almalét a tésztához.
  • A reszelt almához hozzákeverjük a fahéjat.
  • A tésztához összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd az olvasztott kókuszzsír és az almalé hozzáadásával összedolgozzuk.
  • Egy tökéletes könnyen gyúrható (szinte gyúrma állagú) tésztát kapunk.
  • A tésztát kettévágjuk, minkét felét kinyújtjuk.
  • A sütőt előmelegítjük 175°C-ra.
  • A formánkat kikenjük egy kevés kókuszzsírral, illetve enyhén meglisztezzük. Az egyik kinyújtott tésztát belehelyezzük és eligazítjuk, hogy mindenhol egyforma vastagon fedjen.
  • Erre halmozzuk az almás tölteléket, majd lefedjük a tészta másik felével. Nyugodtan szárnyaljon a fantázia díszítés terén. Én például szív alakú formákat szaggattam és azokat rendeztem el az almás tölteléken.
  • Sütőbe rakjuk és 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

És ha valaki kicsit más almás receptre vágyik, nézzétek meg ezeket:

Egészségesen is finomat!